List Of Bible Quiz And Answers

1

100 Bible Quiz And Answers

  1. How many Beatitudes are there? —– Ans: Eight (Matthew 5:3-10)
  2. How old was Noah when the flood was upon the earth? —– Ans: 600 years (Genesis 4:6)
  3. Which of Joseph’s (coat of many colors) eleven brothers said to his brothers not to kill Joseph but to cast him in a pit instead? —– Ans. Reuben (Genesis 37:21-22)
  4. When did Paul say he would visit the Romans? —– Ans: When he takes his journey to Spain (Romans 15:24)
  5. How old was Adam when he died? —– Ans. 130 years (Genesis 5:3)
  6. In the wilderness, how was John the Baptist clothed? —– Ans: A raiment of camel’s hair and a leathern girdle about his loins (Matthew 3:4)
  7. On two commandments hang all the law and the prophets. What are they? —– Ans: You shall love the Lord your God with all your heart and with all your soul and with all your mind. You shall love your neighbor as yourself. (Matthew 22: 37- 40)
  8. How many times was Peter told to forgive his brother who had sinned against him? —– Ans: Seventy times seven times (Matthew 18:22 – KJV,ASV, NASV)
  9. After his epiphany on the road to Damascus, how long was Saul without sight? —– Ans: Three days (Acts 9:9)
  10. Where is Moses buried? —– Ans. In a valley in the land of Moab (Deuteronomy 34:6)
  11. About how long was Christ on the cross before he said “My God, my God, why hast thou forsaken me?” —– Ans: 9 hours (Matthew 27:46)
  12. How old was Moses when he died? —– Ans: 120 Years (Deuteronomy 34:7)
  13. According to Paul in Romans, how many righteous people are there? —– Ans: None (Romans 3:10)
  14. Adam and Eve had three sons. Cain was the firstborn followed by Abel. Who was the third son? —– Ans: Seth (Genesis 4:25)
  15. To whom did Jesus say, “Man shall not live by bread alone.” —– Ans: Satan (Matthew 4:4)
  16. How many loaves and fishes did Jesus use to feed the multitude (5000)? —– Ans: 5 loaves and 2 fishes (Mark 6:41; Matthew 14:17; John 6:9; Luke 9:13)
  17. What is the name of the city founded by Cain? —– Ans: Enoch (Genesis 4:17)
  18. How long had Lazarus been dead before being risen by Jesus? —– Ans: Four (4) days (John 11:39)
  19. How many devils were cast out of Mary Magdalene? —– Ans: 7 (Luke 8:2)
  20. What did John the Baptist eat while preaching in the Judean wilderness? —– Ans: Locusts and wild honey (Matthew 3:4)
  21. Name the mountain from which Moses viewed Canaan and on which he died. —– Ans: Mt. Nebo (Deuteronomy 32: 49-50)
  22. For refusing to worship a false god, Shadrach, Meshach, and Abednego were cast into a fiery furnace by King Nebuchadnezzar. How much hotter than normal did the king order the furnace fire to be? —– Ans: Seven Times (Daniel 3:19)
  23. Who is the only Gentile in the Bible to be identified as the Lord’s anointed? —– Ans: Cyrus [King of Persia 580 BC – 529 BC] (Isaiah 45:1)
  24. What is the shortest verse in the Bible? Ans: John 11:35 (”Jesus wept.”)
  25. In Genesis two men are identified as having walked with God. Who are they? —– Ans: Enoch (Genesis 5:24) and Noah (Genesis 6:9)
  26. Jacob & Esau were twin brothers. Name their father and mother. —– Ans: Issac & Rebecca (Genesis 25:19)
  27. Who negotiated with God to not destroy Sodom if but 10 righteous people could be found there? —– Ans: Abraham (Genesis 18: 23-32)
  28. What were the ten plagues God inflicted on Egypt? —– Ans: 1) River waters turned to blood, 2) Frogs, 3) Lice, 4) Flies, 5) Death of animals, 6) Boils, 7) Hail, 8) Locusts, 9) Darkness, and 10) Death of first born male (Exodus 7-12 KJV)
  29. What were the dimensions of Noah’s Ark? —– Ans: 300 cubits long, 50 cubits wide and 30 cubits high (Genesis 6:15)
  30. There are 66 books in the Bible. How many are in the New Testament? —– Ans. 27
  31. Which city was Jesus entering when Zacchaeus climbed a sycamore tree to see him? —– Ans: Jericho (Luke 19: 1-4)
  32. According to Jesus, what is the great commandment in the law? —– Ans: Thou shalt love the Lord thy God with all thy heart, and with all thy soul, and with all thy mind. (Matthew 22:37)
  33. What is the longest chapter in the Bible? —– Ans: Psalm 119 (176 verses)
  34. Where did Cain go when he left Eden? —– Ans: The land of Nod (Genesis 4:16)
  35. Who replaced Judas as the twelfth apostle? —– Ans: Matthias (Acts 1:15-26)
  36. What is the most common name in the Bible? —– Ans: Zecharia
  37. Of what were the 12 gates of New Jerusalem made? —– Ans: Pearls (Revelations 21:21)
  38. Name Jezebel’s husband. —– Ans: The monarch of Israel, Ahab, the Old Testament.
  39. Which timber was used to construct the Ark of Noah and what sealant was chosen to render it waterproof? Ans: Gopher wood and pitch respectively, Genesis 6:14.
  40. Name Moses’ brother. —– Ans: Show Answer
  41. What was the age of Moses at the time of his demise? —– Ans: 120 years, Deuteronomy 34:7.
  42. In the Bible, God is said to have physically written thrice – each time on a different surface. On what did his writing appear at the third instance? —– Ans: On a wall, Dan 5:5-12.
  43. What killed Matthew? —– Ans: A halberd.
  44. Balaam was spoken to by which animal? —– Ans: A donkey, Numbers 22:22-35
  45. What according to Potiphar’s wife had Joseph done that resulted in his imprisonment? —– Ans: Rape.
  46. When Jacob wanted to marry Rachel, what did he have to do? —– Ans: Be a servant to Laban for 14 years (Genesis 29:16-30)
  47. What prophet issued ominous warning against people who took advantage of widows and the fatherless? —– Ans: Malachi (Malachi 3:5)
  48. Which two wicked cities were destroyed by God in Genesis? —– Ans: Sodom and Gomorrah
  49. Who did Mordecai refuse to bow down to? —– Ans: Haman
  50. What kind of wood was used to make Noah’s Ark? —– Ans: Gopher wood (Genesis 6:14)
  51. How old was Moses when he died? —– Ans: He was 120 years old (Deuteronomy 34:7)
  52. How long was Daniel in the den of the lions? —– Ans: One night
  53. How tall was Goliath, the Philistine giant slain by David with a stone hurled from a sling? —– Ans: Six cubits and a span
  54. What animal is mentioned most frequently in both the New and Old Testaments? —– Ans: The Sheep
  55. Who wore the coat of many colors? —– Ans: Joseph
  56. How much time did Jonah spend in the belly of the whale? —– Ans: Three days and three nights
  57. What biblical Babylonian king cast Daniel into the lion’s den for praying to God in defiance of a royal decree? —– Ans: Darius the Mede (Daniel 6)
  58. According to the Bible, what weapons was the Philistine giant, Goliath carrying when he was slain by David? —– Ans: A sword and a spear (1 Samuel 17:45)
  59. What is the longest name in the Bible? —– Ans: Mahershalalbashbaz, (Isaiah 8:1)
  60. Who came to Zechariah to tell him that his wife would soon be having a baby? —– Ans: Gabriel
  61. Who demanded that John the Baptist’s head be brought on a platter? —– Ans: Daughter of Herodias
  62. Which apostle was killed by a halberd? —– Ans: Mathew, the tax collector
  63. According to the Bible, how many pearly gates are there? —– Ans: 12 (Revelation 21:12-21)
  64. In the Bible, which of the four horsemen of the Apocalypse rides a red horse? —– Ans: War (Book of Revelation)
  65. Who tells the disciples that Jesus had risen from the dead? —– Ans: Mary (called Magdalene)
  66. How many times did Peter deny Jesus? Ans: Three
  67. Who fled from Iconium when they heard of a plot to stone them? —– Ans: Paul and Barnabas (Acts 14:5-6)
  68. Who was the first king of Israel? —– Ans: Saul (1 Samuel 10:1)
  69. Which is NOT a book of the Old Testament — Joshua, David, Hosea, Zephaniah? —– Ans: David
  70. In Exodus, who was Miriam? —– Ans: The sister of Aaron and Moses (Exodus 15:20)
  71. What kind of tree did Zacchaeus climb to see Jesus enter Jericho? —– Ans: Sycamore (Luke 19: 1-4)
  72. Who was able to decipher Nebuchadnezzar’s dreams? —– Ans: Daniel (Daniel 2)
  73. Enumerate the sacred hues of the threads used to make the ephod, the part worn like a bib on the sacerdotal habit, for the high priest Aaron. —– Ans: Gold, scarlet, purple and blue, Exodus 28.
  74. Name the ruler of Judah afflicted by leprosy. —– Ans: Azariah or Uzziah, 2 Kings 15:5.
  75. What was it that Jacob had to do in order to marry Rachel? —– Ans: Serve Laban for 14 years, Genesis 29:16-30.
  76. Specify the duration which Jonah spent in the abdomen of a whale. —– Ans: Three nights and three days.
  77. Name the three wise men. —– Ans: Balthazar, Caspar and Melchior.
  78. In whose Gospels do the Beatitudes appear? —– Ans: Matthew and Luke.
  79. Who was Joseph’s master in Egypt as stated in Genesis 37:36? —– Ans: Potiphar.
  80. Name the disciple who was a tax collector. —– Ans: Matthew.
  81. What did the lords of the philistines offer Delilah for revealing the secret of Samson’s strength? —– Ans: They promised the sum of 1,100 pieces of silver each (Judges 16:5)
  82. What was the last plague on Egypt? —– Ans: The death of the firstborn (Exodus 12:29)
  83. What king of Judah was stricken with leprosy? —– Ans: Uzziah (also known as Azariah – 2 Kings 15:5)
  84. What king of Israel had a reputation as a fast and furious chariot driver? —– Ans: Jehu (2 Kings 9:20)
  85. What occurred when Jonathan and his armor-bearer attacked the Philistines? —– Ans: An earthquake (1 Samuel 14:11-15)
  86. Who built the first altar? —– Ans: Noah (Genesis 8:20)
  87. How many shekels did Abraham pay to buy the field of Machpelah? —– Ans: 400.
  88. After he fled for his life, which tree did Elijah sleep under? —– Ans: Juniper.
  89. Judas betrayed Jesus for exactly how many coins of silver? —– Ans: 30 pieces of silver.
  90. Name David’s father. —– Ans: Jesse.
  91. What is the name of the second book in the Bible? —– Ans: Exodus
  92. The name of God is not mentioned in only one book of the Bible. Which one? —– Ans: The Book of Esther
  93. In Matthew, Christ said, “It is written that Man shall not live by bread alone.” Where is it written? —– Ans: Deuteronomy 8:3
  94. For what sum was Joseph sold by his brothers to the Ishmeelites? —– Ans: 20 pieces of silver (Genesis 37:28)
  95. How many apostles did Jesus choose? —– Ans: Twelve (Luke 6:13)
  96. The angel said to Mary that Jesus would “reign over the house” of which Old Testament character? —– Ans: Jacob (Luke 1:33)
  97. In Luke’s account of the Sermon on the Mount to who does Jesus say “God is kind”? —– Ans: The unthankful and the evil (Luke 6:35)
  98. In the parable of the Prodigal Son, what portion would the son have received? —– Ans: A third (Deut 21:17; Luke 15:12)
  99. Who did Jesus say was “not far from the Kingdom of God”? —– Ans: One of the Scribes (Mark 12:28-34)
  100. Which prophet said, “Out of Egypt have I called my son”? —– Ans: Hosea (Hos 11:1)

List Of 365 Fear Not Bible Verses

List Of Fulfilled Bible Prophecies

List Of 80 Blessings In The Bible

List Of 100 Bible Verses To Memorize

List Of Bible Stories In Chronological Order

List Of Names In The Bible & Meaning From A To Z

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here